Най-доброто от Колумбия! Пролет 2023 ! Групов тур с водач от България!

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Богота – Зипакира – Меделин – Санта Марта – национален парк Тейрона - Картахена
Продължителност
10 дни / 9 нощувки
Дати на отпътуване
04.02.2023
Оферта № Е829

от 1450 лв.
Дата Цена Запитване
04.02.2023 от 1450 лв. Запитване
Програма по дни

Ден 1

Пристигане в Богота, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


Ден 2

Закуска.  Обиколка на Богота. Разположена на 2600 м.н.в и с население от седем милиона души, Богота бързо се превръща в една космополитна дестинация, заслужаваща да се посети. Обиколката включва посещение на хълма Монсерат със светилището на Черната мадона /La Virgen morena/ от Монсерат, посещение на Музея на златото - най-големият музей със златни исторически артефакти от Доколумбовия период. Свободно време за обяд в типичен колумбийски ресторант - хасиенда. Посещение на артистичния квартал Канделария, съхранил духа на Колониалниия период. Посещение на площад Боливар и катедралата Примада де Богота - най-красивата и забележителна катедрала в Колумбия. Вечеря. Нощувка.


Ден 3

Закуска. Трансфер до летище Богота и полет до Меделин. Обиколка  на историческия център - посещение на Музея на Антиокиа и Музея на Фернандо Ботеро. Обяд. Настаняване. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 4

Закуска. Еднодневна екскурзия до скалния феномен Ел Пеньол  (в превод "Скалата") в Гуатапе (70 км от Меделин). Ел Пеньол е 220 висока монолитна скала, до чийто връх водят 700 стъпала. Това е една от най- посещаваните забележителности в Колумбия и е символ на провинцията Антиокия. Същото се отнася и за шареното градче Гуатапе, разположено на брега на едноименното изкуствено езеро. Обяд в типичен ресторант с национална кухня. Връщане в Меделин. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 5

Закуска. Днешният ден е посветен на една от най- красивите части на Антиокиа, долината на реката Каука в Централните Кордилери. Посещение на кафеена плантация. Връщане в Меделин. Обяд и свободно време. Нощувка.


Ден 6

Закуска. Полет до Санта Марта. Пристигане и настаняване в Санта Марта. Свободно време за обяд. Обиколка на града с историческата колониална част на града, пристанището, залива Таганга и Хасиендата на Педро Алехандрино, където Симон Боливар е прекарал последните дни от живота си. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 7

Закуска. По желание посещение на националния парк Тайрона. Тайрона е един от най-посещаваните природни забележителности на Колумбия. Паркът се намира на 35 км от Санта Марта и е разположен на площ от 180 кв км, като фауната му наброява над 300 вида птици и над 100 вида млекопитаещи. Посещението включва пешеходна разходка от общо четири часа (по два часа в двете посоки) и 2-3 часа на един от плажовете. По желание - разходка с кон сред атрактивните природни пейзажи на джунглата. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 8

Закуска. Екскурзия с автобус до Картахена. Трансферът отнема около четири часа. Обяд на брега на Карибско море. След обяд поемаме на пешеходна обиколка в старата част на Картахена, която включва крепостта Сан Фелипе де Барахас, театър Adolfo Mejia и  площад Ла Мерсед. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 9

Закуска. Еднодневна екскурзия с  корабче (1 час на посока) до архипелага Росарио - Омагьосаният остров. Обяд с традиционни ястия. Свободно време за плаж и водни спортове. На връщане се преминава през един от ръкавите на делтата на река Магдалена с изключително разнообразие на растителния и животински свят. Свободно време за вечеря. Нощувка.


Ден 10

Закуска. Трансфер до летището на Богота.

Продължителност на туристическата програма: 10 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет

настаняване валидна
(от - до)
цена
Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Единична стая - 353 USD
Двойна стая за комбиниране - настаняването е включено в основната цена


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Входна такса Ел Пенол на туристдо 90 години / 12 USD
 
Еднодневна екскурзия до Националния парк Тайрона (с включена входна такса и типичен обяд ) на турист при минимум 8 туристидо 90 години / 110 USD
 
Разходка с кон сред атрактивните природни пейзажи на джунглата в националния парк "Тайрона" - 5 часаот 1 до 100 години / 72 USD
 


Пояснения:
  • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,00 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
  • Ваксина срещу жълта треска.